www.aukcenadace

Domů                |                Nabídka obrazů (Kat 1-22)                |                Nabídka obrazů (ID 1 - 32)                |                Nadace                |        Kontakty

Autoři

VOKURKOVÁ JANA / kat. č. 21

VRTĚLOVÁ JANA / kat. č. 22

PRODEJ OBRAZŮ

Nabízíme vám k prodeji obrazy českých výtvarníků. Obrazy jsou určeny k přímému prodeji. Padl vám nějaký obraz do oka? Zavolejte nám na tel.: 602 685 768, 702 088 363 nebo napište na e-mail: nadace@kostnidren.cz a my se vám ozveme.

Po vybrání obrazu a rezervaci, zaplatíte obraz na účet č. 4343043/0300 a do zprávy příjemce uvedete: nákup obrazu a "jméno autora/ů". Jakmile budou peníze převedeny na účet, můžete si obraz vyzvednout osobně v sídle Nadace nebo vám jej pošleme poštou. Vše předem s vámi dohodneme.

KÁJA SAUDEK
„P.D.”

kat. číslo: 1
autorský tisk, rám, pasparta, 20x29

prodejní cena: 2.500 Kč

P R O D Á N O!

Narodil se v roce 1935. Je to významný český malíř, komiksový kreslíř, ale hlavně člověk s obrovskou fantazií, osobitým stylem a šarmem. Jako autor si vytvořil svůj vlastní svět plný nádherných žen, svalnatých hrdinů krásných automobilů se stejně ladnými křivkami pro jeho dílo typickými. Mezi Kájovo stěžejní dílo můžeme zařadit komiksovou ságu o Muriel a andělech z budoucnosti, které se mělo skládat z jedenácti rozsáhlých komiksů, ale dokončeny byly pouze první dva. Dále se Kája věnoval komiksovým seriálům pro mládež, jeho dílo doplnilo také několik filmů, ilustroval také řadu knih a časopisů.

domluva prodeje na tel.: 602 685 768, 702 088 363 nebo napište na e-mail: nadace@kostnidren.cz
EVA HUBATOVÁ
„Pokora”

kat. číslo: 2
rok 2010, kombinovaná technika, bez rámu, 12x24

prodejní cena: 1.500 Kč

Narodila se v roce 1956 v Plzni, kde se svou rodinou trvale žije. Fotografování se věnuje rovných dvacet let. Původně se jednalo o snímky určené do rodinného alba, avšak záhy se stala i pohotovou fotoreportérkou. V roce 2008 se hlavním předmětem jejího zájmu stal detail. Do zdánlivě bezvýznamných prvků vykazujících známky značné destrukce vkládala svoji fantazii a pomocí počítačové techniky je povyšovala na unikátní abstraktní díla. Pro tuto osobitou uměleckou výpověď zvolila přiléhavý název FOTOINFORMEL.

JARMILA KRYNICKÁ
„Plzeň”

kat. číslo: 3
rám, 20x20

prodejní cena: 2.800 Kč

P R O D Á N O!

Narodila se v roce 1952 v Plzni. Od roku 1980 se po absolvování samostatného studia věnuje nefigurativní malbě. Od roku 1987 vystavuje samostatně a ve svých obrazech se snaží o harmonii mezi zvoleným námětem přístupem k jeho zpracování. Tvorba Jarmily Krynické je do určité míry ovlivněna jejími životními postoji, které průběhu života získala, a zkušenostmi, které nasbírala během svých studijních stáží nebo cest do USA, Francie, Ruska atd. Obrazy vynikají naprostou propracovaností dokonalým, až téměř fotografickým, detailem.

VLADISLAV HOFMAN
„Botanická zahrada”

kat. číslo: 4
rok 2015, bez rámu, 80x60

prodejní cena: 2.800 Kč

Narodil se v roce 1946. Jak se sám pojmenovává „malíř“ amatér – samouk. Absolvoval v šedesátých létech vysokoškolské technické vzdělání. Nyní důchodce. Nikdy se ve výtvarných oborech nevzdělával. Nicméně malířství datované především koncem 19 stol. a první polovinou 20. století je pro něj významná zájmová sféra. Z té doby se ve svých kresbách, kromě několika žánrových obrazů inspiroval tehdejšími reklamními tabulemi. Obrazy s květinami či některá zátiší jsou vzpomínky na dětství, kdy tyto obrazy byly v domě rodičů nebo příbuzných.

MAREK BECK
„Anděl”

kat. číslo: 5
rok 2009, bez rámu, 50x60

prodejní cena: 5.900 Kč

Umělecký vývoj nejvíce ovlivnila absence jakéhokoliv klasického malířského vzdělání, ušetřený čas využil sběru inspirace. Malířskému vzdělání se tak může věnovat naplno až nyní, kdy po bouřlivém a inspirativním mládí má co říci.

VERONIKA SKÁLOVÁ
„Cesta”

kat. číslo: 6
rok 2012, bez rámu, 40x40

prodejní cena: 3.000 Kč

Je původně studentkou historie, ale umění se věnuje již od útlého věku. Několik výtvarných kurzů absolvovala ve Velké Británii, a to pod vedením tureckého malíře Hamida Nalcaçi. Maluje obrazy na míru do bytu. Vystavovala v Londýně a České republice.

ROSTISLAV PEŠKA
„Bárka života”

kat. číslo: 7
bez rámu, 84x60

prodejní cena: 5.900 Kč

Narodil se v Mariánských Lázní, kde také vystudoval gymnázium, nastoupil na studium výtvarného umění a psychologie na katedře výtvarného umění Pedagogické fakulty ZČU v Plzni. Autor se nehlásí k žádnému konkrétnímu uměleckému stylu, přesto v jeho dílech najdeme vliv expresionismu a symbolismu. Obecně lze říci, že jeho dílech promítá fascinace lidskou duší. Pracuje nejen štětcem, ale i různými rydly a v neposlední řadě roztírá barvu i rukama.

ZDENY PALÁSEK
„Nebílovy”

kat. číslo: 8
rok 2012, bez rámu, 50x70

prodejní cena: 6.000 Kč

Narodil se v Olomouci. Jeho výtvarné cítění bylo značné míry ovlivněno zájmem o literaturu s přírodovědní tématikou a později studiem na olomoucké Přírodovědecké fakultě. Dalšími podněty byly častě pobyty v přírodě, kde vznikaly první kresby z tématy přírody, zvířat a květin. K autorově tvorbě neodmyslitelně patří i malba věrných kopií, zejména představitele surrealismu Salvadora Dalího. V současné době Zdeny zabývá především olejomalbou nočních výjevů, hradů zámků, ale také přírodních motivů, které čerpá při svých četných zahraničních cestách.

EVA HOF KROCOVÁ
„Cesta”

kat. číslo: 9
rok 2005, malováno na hedvábí, rám, 90x79

prodejní cena: 7.000 Kč

Je představitelkou stylu ART BRUT, o němž jeho zakladatel Jean Dubuffet v roce 1968 ve Francii řekl, že obdivuje instinkt, vášeň, fantazii impulsivnost, která je zobrazena i v obrazech, malovaných na hedvábí od Evy Hof Krocové. Její výtvarná tvorba osciluje mezi skutečností imaginárním světem, mezi uměním a vědou. Používá hedvábí, rozdrcených světélkujících pigmentů, k dosažení zářících maleb pod osvětlením.

EVA ĎURČOVÁ
„Jezírko”

kat. číslo: 10
rok 2010, rám, 55x75

prodejní cena: 7.000 Kč

Narodila se v roce 1960. Zabývá se olejomalbou a tvorbou ilustrací. Její tvorba se vyznačuje harmonickou barevností. Většina obrazů je laděna do modrozelených tónů, i když poslední době se u ní objevuje také sytě červená a žlutá. Používá kombinovaných technik, např. kombinace akrylových a akvarelových barev s akvarelovými pastelkami, díky čemuž ve svých ilustracích dosahuje velice jemných barevných přechodů. Náměty jsou především andělé, šašci, ryby a kočky všeho druhu, většina figur má velice charismatický obličej, který přitahuje pozornost každého diváka a vyzařuje z něj klid a pohoda, stejně tak působí na diváky i její abstrakce i ilustrace.

JANA SOUKENÍKOVÁ
„Padlý anděl”

kat. číslo: 11
rok 2010, rám, 53x64

prodejní cena: 7.500 Kč

Je absolventkou Střední uměleckoprůmyslové školy – obor užitá malba v Uherském Hradišti. Pochází ze Slovenska a od r. 1988 žije v Plzni. Jejím stěžejním motivem je akt. Texty psané jejími obrazy viditelně vycházejí z emotivních potřeb ženy. Znázorňuje fragmenty vlastních proher i vítězství, tužeb i vášní v pavučině mezilidských vztahů. Je to čistě ženské malování, prezentující to, v čem je ženské umění silné. Především silnou autenticitu vztahu k realitě a k jejímu každodennímu prožívání. Její obrazy lze postavit do linie výrazných prací tak trochu nestandardního specifického českého feminismu. V poslední době tvoří i abstraktní velkoformátové obrazy pro moderní interiér. Její tvorbu najdete v soukromých sbírkách v Evropě USA.

LUBOMÍR HAUER
„Leknín”

kat. číslo: 12
rok 2010, bez rámu, 40x50

prodejní cena: 8.000 Kč

Během své dosavadní umělecké kariéry uskutečnil kromě společných výstav i tři samostatné. Jeho obrazy byly k vidění například ve Staroplzenecké galerii, plzeňské radnici nebo ve Státní vědecké knihovně. Pan Lubomír Hauer v minulosti začínal s fotografiemi, ale v současné době věnuje už jen malbě a kresbě.

„Jugoslávie - šachisti”

kat. číslo: 13
rok 1989, rám, 65x83

prodejní cena: 8.500 Kč

„Polní kvítí”

kat. číslo: 14
rok 2010, rám, 48x58

„Šumava” (Při žních)

kat. číslo: 15
rok 1984, rám, 84x66

prodejní cena: 8.500 Kč

„Květinové zátiší”

kat. číslo: 16
rok 2013, rám, 49x49

„Při žních”

kat. číslo: 17
rok 2008, rám, 67x47

P R O D Á N O!

Narodil se v Praze 13. 1. 1943. Vyrůstal ale v Sokolově, kam se jako tříletý s rodiči přestěhoval a žil zde až do roku 1966. Původním povoláním je jemným mechanikem. Po různých peripetiích se nakonec usadil v Plzni, kde dodnes profesionálně tvoří (mnoho obrazů vzniká rovněž chalupě na Sušicku). Výtvarného vzdělání se Josefu Černému dostalo především kombinací vlastní dřiny soukromých studií u profesionálních umělců, například u Františka Jelínka v Karlových Varech (1961-1963) nebo Vladimíra Havlice v Plzni (1970-1973). V letech 1978-1981 absolvoval výtvarnou školu pod vedením Lumíra Topinky. Umělecký výraz malíře nakonec vykrystalizoval přirozenou cestou a ustálil se do podoby klasických krajinomaleb, ale také krajinných zákoutí nebo venkovských a městských motivů. V tvorbě však nalezneme i přístavy či žánrové motivy městského života. Z hlediska technického převažují kresba, kvaš, akryl, setkáváme se i s olejomalbou i jinými technikami. Jeho obrazy jsou zastoupeny v soukromých sbírkách v České republice i v zahraničí (SRN, Francie, Švédsko, USA, Austrálie atd.)

KVĚTOSLAVA MONHARTOVÁ
„Monotyp”

kat. číslo: 18
pasparta, 42x32

prodejní cena: 10.000 Kč

P R O D Á N O!

Narodila se v roce 1938 ve Volyni. Za svého působení v uměleckých kruzích uskutečnila nespočet samostatných i skupinových výstav Čechách, ale i v několika Evropských zemích (Německo, Rakousko, Maďarsko, Dánsko…). Díla paní Monhartové bychom nalezli ve sbírce Západočeské galerie v Plzni, ale i v soukromých sbírkách na území Čech i v zahraničí. Neméně významné jsou i její ilustrace knih, např. Milan Hrabal: Nepokoje, Josef Hrubý: Básně na pohlednici nebo Karel Klostermann: Dopisy Betyně.

PAVEL MÜLLER
„Zlatý měsíc”

kat. číslo: 19
rok 2003, rám, 99x69

prodejní cena: 12.000 Kč

Je jedním z nejzajímavějších současných českých abstraktních umělců, jeho dílu se dostává mezinárodní pozornosti.

RADOMÍR BROŽÍK
„Holandské drafty”

kat. číslo: 20
rok 2009, rám, 59x99

prodejní cena: 12.000 Kč

P R O D Á N O!

Narodil se v roce 1952. Už od dětství zajímal o kresbu a malbu. Po základní škole sice vystudoval strojírenství, ale po vojně se již začal umění věnovat vážněji. V letech 1976 až 1980 si doplnil výtvarné vzdělání v Lidové škole umění v Plzni, kde maloval pod vedením ak. malíře Topinky. V roce 1981 nebyl přijat na AVU, a tak se dále zdokonaloval v různých malířských a keramických atelierech. Má za sebou přes třicet výstav, několik vlastních malířských technik, desítky módních návrhů a řadu dalších výtvarných aktivit.

JANA VOKURKOVÁ
„Usínající louka”

kat. číslo: 21
rok 2012, rám, 49x69

prodejní cena: 15.000 Kč

Narodila se v roce 1950 v Písku a vystudovala Pedagogickou fakultu v Českých Budějovicích se specializací výtvarná výchova. Od roku 1991 působí jako soukromá lektorka cizích jazyků – vyučuje český jazyk na školách v Bavorsku a ve vzdělávacích centrech pro dospělé. Kromě své profese se věnuje i malbě a obrazy vystavuje ve vlastní galerii ve Volarech s názvem JV Galerie. Svá díla prezentuje soukromých i společných výstavách a v roce 2001 získala česko – bavorskou „Cenu naděje a porozumění“ za dlouholetý přínos budování dobrých vztahů mezi oběma zeměmi. Obrazy Jany Vokurkové můžeme najít ve sbírkách Prachatického muzea, v Galerii zámku Wolfstein ve Freyungu i v řadě soukromých sbírek v Čechách i zahraničí. Autorčiny obrazy jsou ovlivněny Šumavou, která je jejím bydlištěm. Obrazy vynikají živými barvami a každý z nich představuje určitou atmosféru přírody.

JANA VRTĚLOVÁ
„Lanzarote”

kat. číslo: 22
kombinovaná technika, bez rámu, 97x110

prodejní cena: 19.000 Kč

Narodila se v roce 1953 v Praze. Po studiu střední průmyslové školy elektrotechnické v Plzni absolvovala soukromé výtvarné studium akademického malíře Jiřího Kovaříka, následně pak i u profesora VŠ pedagogické v Praze, pana Jiřího Patery. Profesionálně se začala kulturou zabývat od doby, co pracovala na Střediskovém kulturním zařízení ve Starém Plzenci. Od roku 1990 se Jana Vrtělová profesionálně zabývá malbou, kresbou, prací s papírem a tvorbou dřevěných plastik. Zúčastnila se cca 40-ti výstav v ČR zahraniční a celkem 6-ti výstav kolektivních. Od roku 2010 je členkou skupiny SAPRISTI.

DORIS TESÁRKOVÁ OPLOVÁ
„Vanilkové nebe”

kat. číslo: 23
acryl - dripping, rok 2012, bez rámu, 95x135

prodejní cena: 19.000 Kč

Narodila se v roce 1986 v Plzni, dnes i zde bydlí se svým báječným manželem. V šestnácti letech se naivně vydala do Prahy studovat Střední uměleckoprůmyslovou školu na Žižkově. Škola ji naučila řemeslo, naproti tomu Praha ji naučila být soběstačným člověkem. Po maturitě pokoušela o nějaké vysoké školy, avšak neúspěšně. V první moment ji to mrzelo. Nyní při zpětném pohledu vidí, že pro její charakter bylo paradoxně větším vzděláním vysokou školu neabsolvovat. Přeje si, aby lidé u jejích obrazů mohli přemýšlet o sobě samých a tak se stávat lepšími lidmi.

nahoru   |   domů
Nadace pro transplantace kostní dřeně   *   Na Roudné 123/212, 301 00 Plzeň   *   č.ú. 4343043/0300   *   www.kostnidren.cz   *   nadace@kostnidren.cz